Techniek

3D-ontwerp, opbouw en montage

Technieken in metaalbewerking
van ontwerp tot montage

Stam Constructie beschikt over een uitgebreid machinepark. Zo hebben we bijvoorbeeld een watersnijder, deze machine kan metaal platen nauwkeurig in elke gewenste vorm snijden. Verder beschikken we over apparatuur waarmee we kunnen buigen, walsen, borstelen, slijpen en polijsten. Het zijn niet alleen de machines, maar ook het kundige personeel dat de machines bedient waardoor het verschil wordt gemaakt. Wij zijn dan ook trots op ons team.

1.
3D-ontwerp


Een groot deel van onze opdrachten bestaat uit maatwerk voor de maritieme sector. Hierbij beginnen wij met inmeten aan boord bij de klant. In overleg kunnen we duidelijke afspraken maken over maatvoering, materiaalsoort en montagemethoden. Op basis van deze inventarisatie maken wij nauwkeurige 3D-tekeningen van het product, die wij laten goedkeuren door de klant. Na diens akkoord kunnen wij overgaan tot de productie.

2.
opbouw


Afhankelijk van het product en de wens van de klant is de volgende stap het samenstellen van de onderdelen tot het eindproduct. Bij deze stap in de productie kunnen we de losgesneden platen: walsen, vouwen tot kokers of heel precies in een bepaalde vorm buigen, bijvoorbeeld bij een trapleuning of uitlaat. Tevens hebben we gecertificeerde lassers in dienst. We kunnen sommige producten ook in onderdelen leveren, waarbij de klant het op de werf zelf samenstelt.

3.
montage


Sommige onderdelen zal de opdrachtgever zelf willen en kunnen monteren. Wij leveren veel aan professionele werven die luxe jachten bouwen of afbouwen. Daar hebben ze de capaciteit en de expertise om de door ons geleverde producten zelf aan of in te bouwen. Desgewenst kunnen wij ook de montage verzorgen, altijd op basis van een heldere offerte vooraf.

Minder verspilling door speciale software

Door het gebruik van de juiste software zoals ons ERP pakket en nesting software proberen we zo veel mogelijk onderdelen uit één plaat halen. Hierdoor zijn we in staat opdrachten van verschillende klanten te ‘nesten’ om zo min mogelijk restmateriaal over te houden. Het systeem onthoudt zelfs welke restplaten van oude opdrachten nog in voorraad zijn. Zo kunnen we ook stukken die we uit eerdere opdrachten over hielden terug in de productie brengen. Minder verspilling betekent ook dat we onze opdrachten scherper kunnen aanbieden.

Uw project, ons product. Metaal op maat


Wilt u een metalen product laten maken, vervangen of reproduceren? Naar eigen ontwerp of op basis van een idee of specifieke behoefte? Stam Constructie is specialist in maatwerk in metaalbewerking. Neem contact met ons op, Samen komen we zeker tot een product dat perfect aan uw functionele én esthetische verwachtingen voldoet.


Meer weten? Uw project bespreken?